28.11.2010

Paintball, uusi CS?


Uutisissa ja lehdissä kerrotaan vähintään joka kutsuntojen yhteydessä miten nuorten kunto rapautuu jatkuvasti. Yhdeksi selitykseksi tarjotaan aina tietokonepelit. Tietokonepeleilläkin tarkoitetaan yleensä CounterStrikea tai muuta vastaavaa. Toisinsanoen räiskintäpelejä. (Toki WoW taitaa olla vahvoilla, mutta jätän sen nyt tästä pois)

Tämä asia alkoi häiritsemään sen verran, että piti tehdä siitä lyhyt analyysi. Eli. Nuoret pitää saada liikkumaan, pois tietokoneen äärestä ja ulos hengittämään raitista ilmaa. Se millä tämän saa toteutumaan on tarjota heille mielekkäämpi vaihtoehto.

Mietin sitten mitä paintball on. Ensinnäkin sitä pelataan ulkona eli sillä saataisi nuoret ulos. Pelissä juostaan, väijytään, pompitaan, hypitään sekä ryömitään ja kontataan. Laji on siis erittäin hyvää liikuntaa.

Se mikä nuoria pelissä oikeasti kiinnostaisi on se, että he pääsevät ampumaan toisiaan värikuulilla. He ovat leikkineet ampumaleikkejä pienestä pitäen, joten asiassa ei sinällään ole mitään erikoista. Kentällä ollessa, esteen takaa pomppiessa, esteeltä toiselle juostaessa ja kaveria tähdättäessä pelistä saa myös kunnon adrenaliiniruiskeet. Pelissä he tekevät myös tiimityötä oikeasti. Toisten merkkaaminen, tiimityö ja sävärit ovat samankaltaisia kuin räiskintäpeleissä, mutta nuori pääsee kokemaan sen kaiken itse eli niin sanotusti "luonnossa".

Edellisen perusteella voin helposti todeta, että paintball on se juttu, joka voisi korvata tietokonepelit nuorten pääharrastuksena.
Paintballin avulla Suomen nuorison kunto saadaan nousemaan vanhojen hyvien aikojen tasolle ja uutisotsikot kääntymään toisinpäin.
-pasi

ps. Tänään Oulaisten Matkanivassa pelattiin pelien lopuksi isi vastaan poika-erä ihan kahdestaan. Jos pojalla ei olisi kuulat loppuneet, olisin saanut aika paljon maalia naamaan.

2 kommenttia:

  1. Tulipahan iltapuhteiksi luettuva koko tähänastinen tuotanto. Hyvää tekstiä, mukava lukea, erinomainen aihealue.
    -iikai

    VastaaPoista
  2. Kiitos palautteesta, yritän jatkossakin kirjoittaa lukemisen arvoista tekstiä.
    -pasi

    VastaaPoista