8.11.2010

"Saako päähän ampua?"

Vuokrapeleissä tämä kysymys esitetään yleensä joka kerta jossain vaiheessa sääntöjen kertomisen aikana.

Maski tai koko pää on monesti ainoa näkyvillä oleva osa pelaajasta merkkaimen lisäksi.
Koska merkkaimeen ampuminen on tylsää, ammut siis suoraan maskiin. Eihän kaveri välttämättä edes huomaa merkkainosumaa. Kannat tuosta päätöksestä kuitenkin vastuun. Kun ammut päähän..

..kuula voi osua kaulaan, korvaan, päälakeen, takaraivoon tai muuhun herkkään kohtaan.
Tämä on tietysti ampujasta hauskaa, mutta on toiselle järjettömän kivuliasta(!).

Aiemmin syksyllä Simon peleissä koin kaulaosuman itse. Kovana jätkänä en suojannut kaulaa mitenkään. Edettiin porukalla kentällä ja menin bunkkeriin ja siellä ampuma-aukon luo. Kuulaa alkoi tulla aukosta sitä tahtia, että lähdin pihalle. Bunkkerin ympärillä oli ukon syvyinen juoksuhauta. Ajattelin, että lähdenpä etenemään sitä pitkin. Kuulaa tuli myös siellä, en tiennyt tarkalleen mistä. Menin kuitenkin ulos bunkkerista ja aloin katselemaan ympärilleni. Juuri kun katsoin pois juoksuhaudasta, bunkkerin toiselta laidalta (sivusta minuun nähden) tuli palloa suht paljon ja pari palloa osui suoraan kaulaan. Siinä sai aataminomena kyytiä ja vähääkään liioittelematta tuntui että henki lähtee. Voin sanoa, että pari ärräpäätäkin taisin huutaa. Kotonakin tietysti vaimoke piti kaulan sievästä punaisesta ympyrästä.

..maskin linssi rikkoutuu.
Myönnän, että tämä on kaukaa haettu, mutta omilla maskeilla pelatessa näin voi teoriassa käydä. Korostan omia maskeja, koska vuokrakäytössä maskit ja eritoten niiden linssit uusitaan tietyin väliajoin. Omien maskien linssin uusinta voi jäädä tekemättä (jos tunnistit itsesi, meneppäs linssikauppaan).
Tämähän on se vaarallisin juttu. Kaveri voi pahimmassa tapauksessa sokeutua. Linssi ei tosin mene kerralla hajalle vesilasin tyyliin vaan siihen tulee ensin halkeama tai useampia. Henkilökohtaisesti en tiedä ainuttakaan linssin hajoamistapausta.

..vastustaja joutuu syömään palloa.
Näin käy, jos kuula osuu maskiin suun kohdalla olevaan ristikkoon. Tässä ei ole mitään pahaa. Eikös ne sano, että vahingonilo on paras ilo. Kaveri varmasti sylkee hetken pallon jämiä ja kiroaa pallon pahaa makua. Joskus pallon kuoret saattavat tehdä naarmun huuleen, mutta sekään ei ole vaarallista.

Ohjeistan siis, että suojaa kaula, korvat, pää ja niska sekä pelaa huolletulla maskilla. Kun nämä asiat ovat kunnossa, uskallan vastata kysymykseen: "En suosittele, mutta joskus on pakko"

-pasi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti