20.11.2010

Liikuntaa itikoille


Paintball on liikuntamuotona erinomainen. Siinä täytyy ajatella taktiikoita, se kehittää refleksejä, siinä tulee juostua eli on hyvää liikuntaa. Vielä kun tuohon lisää jännityksen, niin paketti on suurinpiirtein täydellinen.

Olenkin tässä pohtinut lajia yleisenä liikuntamuotona. Tulin siihen tulokseen, että paras tapa saada lajia eteenpäin olisi saada laji koulujen liikuntatunneille. Mielestäni muun muassa jalkapallo, yleisurheilu, hiihto ja muut perinteiset lajit ovat osaltaan aikansa eläneet eivätkä enää kiinnosta nuoria kuten aikoinaan. Tilalle tarvitaan nuorta porukkaa oikeasti innostavia ja kiinnostavia lajeja.
Tähän mennessä kaikki painttia pelanneet ovat lajista innostuneet ja tykänneet. Mukana on myös erään toisen asteen koulun opinto-ohjaaja, keski-ikäinen naishenkilö.
Aloinkin miettimään, että pakostahan tätä ajatusta on pyöritelty jossain päin Suomea. Täytyy olla.

Tein netissä pikaisen katsauksen aiheeseen ja sieltähän selvisi positiivisia juttuja.
  • Ville Ranta-Maunus ja Rami Kääriäinen ovat tehneet aiheesta tutkimuksen C.A.M.O Paintball ry:n toimeksiannosta. Ukkojen haastattelu löytyy täältä. Erinomaista! Kenenkään on siis enää turha kieltää paintball:n liikuntalajipuolta.
  • Porissa Ässä Reball tarjoaa koululuokille paintballia kumikuulilla (reball) pelattuna.
  • Taivalkosken kirkonkylän koulu on kunnostautunut asiassa järjestämällä oppilailleen paintball-pelin liikuntapäivänä.
  • Löysin myös sivun mistä koulut voivat hakea opetusmateriaaleja eri lajeista enkä harmikseni löytänyt paintballin materiaaleja. Paintball:n ohjeet pitäisi ehdottomasti saada tuonne hetimmiten, jotta koulut osaisivat ottaa tämänkin lajin huomioon.
On kuitenkin hyvä nähdä, että homma on jollain tasolla kouluissakin otettu huomioon. Aion henkilökohtaisesti hoitaa asiaa eteenpäin Raahessa. Kannustan myös muita alan yhdistyksiä ja yrityksiä tekemään asian eteen töitä. Eikö olisi hieno juttu, jos nämä yläasteikäiset nuoret pystyisivät pelaamaan paintballia liikuntatunnilla ja saisivat sitä kautta kipinän liikuntaharrastuksen aloittamiseen.
Itse olisin aikoinaan ollut etunenässä liikuntatunnilla jos vaihtoehtona olisi ollut paintball:n pelaaminen! Kun esimerkiksi rekkitangolla itsensä vääntäminen tai hiihtäminen kun ei meikäläistä niin hirveästi kiinnostanut. Uskon että kaltaisiani on muitakin.
Perästä kuuluu.

-pasi

Kuva by "blye eye tea"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti