17.12.2010

Suojaus kohilleen

Simon pelissä maverickin kanssa.

Yleinen kysymys vuokrapeliin tulevalla on, että mitä sinne pitää laittaa päälle. Avaan tässä metsäpelivarustusta suojauksen kannalta.

Yleinen vaatetus
Väri lähtee pesussa eli sen kannalta on melkein sama minkälaiset vaatteet sinulla on päällä. Ykkösiä en kuitenkaan suosittele laittamaan peliin.

Kerrospukeutuminen on tässäkin lajissa kaiken a ja o. Vaatetuksen määrä riippuu tietenkin vuodenajasta, mutta kerrospukeutumisella pärjää. Ennen peliä ja tauoilla yleensä joudutaan seisoskelemaan. Silloin tarvitaan enempi vaatetta. Pelin aikana voi tulla kunnolla hiki, joten vaatetta joutuu vähentämään. Paksuilla vaatekerroksilla lämpöä ei pysty säätämään kunnolla.

Jalat
Kenkien pitäisi olla sellaiset, että niillä voi juosta maastossa. Kumisaappaat käy, mutta eivät ehkä ole parhaimmat juoksemiseen. Talvella niissä tuppaa tulemaan kylmä jaloille. Lenkkarit menettelevät kuivalla kelillä eli lähinnä kesällä. Vaelluskengän tyyliset kengät soveltuvat mielestäni parhaiten pelaamiseen. Itselläni on tosi vanhat kumikengät, joissa varsi on vetää hylkivää kangasta ja jalkapöydästä alaspäin kumisaappaan tyylinen. Sisällä on huopavuori. Niitä on jo vähän korjailtu ilmastointiteipillä, mutta hyvin ne vielä menee.

Pääasia on siis, että voit juosta ja kengät ovat hyvät jalassa. Märällä kelillä suosittelen vettä hylkiviä kenkiä.

Kädet
Käsineiksi käy oikeastaan kaikki missä on etusormi erikseen ja se sopii vielä merkkaimen liipaisinaukkoon. Talvella paksummat ja kesällä ohuemmat. Paksummat käsineet suojaavat sormiasi kivuliailta osumilta.

Kaula
Suosittelen laittaamaan päälle korkealla kauluksella olevan paidan tai takin. Jos et omista sellaista, huivi tai vastaava käy myös. Paljaalle kaulalle tulleet osumat ovat yleensä todella kivuliaita. Simon pelin kaulaosumasta voit lukea kirjoituksesta "Saako päähän ampua?".

Haaraväli
Jos olet mies, suosittelen munasuojia tai muuta toppausta. Olen nähnyt liian monta alapäähän osuman saanutta äijää valittamassa kentällä. Omakohtaistakin kokemusta on.
Naisilla on onneksi luu osuman edessä, joten osuma ei varmaankaan satu niin paljon. Tästä asiasta ei ole ollut oikeastaan puhetta, joten en osaa tarkemmin sanoa.

Rinta
Naisten pitäisi pitää huolta rintojen turvallisuudesta. Nänniosuma ei varmasti ole kiva. Nykyään joillain vuokraajilla on rintapanssareitakin, mutta ne taitavat olla ainakin yhdistyksillä melko harvinaisia. Jos rintapanssaria ei ole käytettävissä, laita paksumpi vaatekerros tai paksummat rintaliivit peliin.

Pää
Maski suojaa otsan, mutta kiinnitä huomiota päälaen ja niskan suojaukseen. Talvella, miksei kesälläkin, pipo on hyvä. Kesällä lippalakki on parempi. Lippa suojaa niskan hyvin. Huivi tai vastaava toimii myös.
Vanhoina hyvinä aikoina pelattiin t-paita päällä. Silloin sitä taisi olla pikkuisen hullu, kun osumat ei tuntuneet missään. Nyt vanhempana osuma on jo alkanut vähän mietyttään ja pitää olla vähintään pitkähihainen päällä.
-pasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti