28.12.2010

Nuorisotoimintaa


Pienen joulutauon jälkeen takaisin kirjoittelun pariin.

Tuli tuossa mieleen eräs nuorisotoimen leirillä järjestetty peli. Tämä oli ensimmäisiä Raahen nuorisotoimen kanssa järjestettyjä tapahtumia. Oli syksy ja ensimmäiset pakkaset päällä. Lännenrannalla oli pääasiassa 13-17v tyttöjä ja poikia valmiina peliin. Useimmille tämä oli ensimmäinen pelikerta.

Peli taisi olla Raahen Paintball ry:n alkuaikoina, koska olimme hankkineet peliä varten Tippmannit hiilidioksidipulloilla. Hiilidioksidi ja kylmä ilma eivät sovi kovin hyvin yhteen, joten merkkaimet tuppasivat jäätymään.

Pelin alussa tietenkin käytiin säännöt ja turvallisuusjutut läpi, ettei saada silmiä puhki. Pojat olivat tohkeissaan ja tytöt ainakin sanojensa mukaan vähän peloissaan. Osumat taisivat jännittää.

Pelasimme Bomban vieressä olevassa metsässä, jota muun muassa partiolaiset käyttävät leiriytymiseen. Puut ovat siellä harvassa ja suurin osa vielä aika ohuita. Lisäesteitä ei vielä tuolloin ollut käytössä.

Parin ensimmäisen erän jälkeen kommentit olivat tyyliin "Mahtavaa! milloin pääsee takaisin kentälle?" Pojat olivat edelleen tohkeissaan. Tytöt alkoivat innostua.

Pelin edetessä pari merkkainta lopetti yhteistyön, mutta se ei pelitunnelmaa haitannut. aloimme kierrättää merkkaimia ja pelaajia oli vaihdossa aina yksi tai kaksi. Tunnelma ja vauhti vain kasvoivat. Pelitilanteista kertovat "sotajutut" alkoivat lentää taukopaikalla.

Yksi pelitilanne pitää myös kertoa. Bomban vieressä kentällä on pari mökkiä. Toisen puolen pelaajat tähtäilivät mökkien suojissa yhdeltä kulmalta. Mökin suojissa olevat eivät tienneet mitään, kun vastapuolen ukko juoksi mökkien toiselta puolelta takapuolelle ja tiputti molemmat. Tippuneiden suusta kuului pari ärräpäätä. Molemmilla oli selässä komeat maalijäljet.

Loppupuolella tyttöjä ei enää pelottanut. Pojat juoksivat melkein karkuun.

Erään tytön lausahdus jäi mieleen:
Tämä tyttö sanoi: "Olipa hyvä, että en lähtenyt juomaan"
Tuo kommentti on syöpynyt takaraivooni ja siitä on keskusteltu monet kerrat. Osaltaan tuon kommentin takia aloimme ry:n kautta olla mukana päihteettömyyden edistämisessä.

Paintball on siis parempaa ajanvietettä kuin ryyppääminen.

-pasi

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti