8.1.2011

Onko paintballista sotaleikiksi?

Paintball ja Airsoft ovat samankaltaisia lajeja, jotka kilpailevat osin samoista harrastajista.
Miksi vain paintballia verrataan sotaan ja toisten tappamisen opetteluun?
Paintball-välineet eivät näytä pätkääkään armeijan pyssyiltä. Normaalissa metsäpelissä vaatteet voivat olla maastopukuja. Kilpakentillä on käytössä pelipaidat ja muu asiaan kuuluva vaatetus. Pelitkään eivät ole yleensä mitenkään sidoksissa sotaan tai armeijaan.

Paintball, kilpapelaaja

Entä airsoft, joka on yleisesti hyväksytty noin 10-15-vuotiaiden vanhempien keskuudessa. Kukaan voi tuskin kiistää sitä tosiasiaa, että nämä jätkät näyttävät sotilailta.

Oulun hiukkavaaran kentällä tuli kerran softaajia vastaan. Se oli uskomaton näky. Pikkujätkät olivat kuin suoraan Al-Gaidan leiriltä. Välineet olivat tarkkoja kopioita oikeasta elämästä. Puvut ovat maastoon sulautuvia, esimerkkinä tarkka-ampujan nallepuku. Alkoi jo pelottamaan.

Airsoft, tarkka-ampuja

Molemmat lajit ovat mielestäni hyviä liikuntamuotoja eikä minulla henkilökohtaisesti ole mitään airsoftia vastaan.
Lajeihin suhtautuminen yleisesti on mielestäni kuitenkin ristiriitaista. Tulisiko paintballin yleistä asemaa parantaa vaihtamalla nykyiset värikuulamerkkaimet esimerkiksi RAP4:n tekemiin milsim-merkkaimiin?
-pasi


3 kommenttia:

  1. Jos se johtuu siitä että merkkaimesta ammuttu kuula jättää osuessaan kunnon maalijäljen ja monesti myös mustelman, kun taas airsoft aseiden osumia ei välttämättä aina edes itse tunne.
    Eli pidetäänkö airsoft-aseita leluina ja softausharrastusta lähinnä pikkupoikien leikkinä???

    Tämä ei ole oma mielipide mutta jos asiaa pitäisi spekuloida tietämättömän silmin niin eikös tuo ole aika loogista.

    Se on kanssa jännä homma että melkein viikoittain saa lukea lehdestä siitä kuinka airsoft-ase on realistisen ulkonäkönsä takia aiheuttanut poliisioperaation jossakin päin maata...

    VastaaPoista
  2. Onko paintballista sotaleikiksi?

    On se on mun mielestä ihan pelaajasta itestään kiinni. Kilpakentällä kyseessä on enempi PELI, ja sitte taas jossain scenariossa simuloidaan "sota" tilanteita. Molemmissa tarvii taktista silmää ja yhteispeliä. Ite tykkään molemmista mutta kunnon mettä peli kyllä vie voiton jos porukka on kunnolla mukana pelissä.

    Tuomo

    Ja näyttäähän se sotaleikiltä jos haluaa.

    http://www.youtube.com/watch?v=c8l1ZP1PG2Q&feature=related

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista.

    Janne: Voihan se olla noinkin. Ainakin vanhemmat puhuvat siihen tyyliin. Lisäksi jotkin kaupat näyttävät myyvän airsoft-aseita hyllyillänsä leluina.

    Tuomo: Saa tosiaan näyttämään sotaleikiltä. Onhan meilläkin täällä Suomessa ainakin Pohjanmaanlinja. Muut taitavat olla vähemmän sotaluonteisia ja enemmän pelitapahtumia.

    VastaaPoista