12.2.2011

Paintball, vain polttareihin?


Aikaisemmin tässä blogissa on tullut puheeksi lajin polttarimaine. Mistä semmoinen maine on saanut alkusa?

Suomessa on pyörinyt vuodesta 1994 jonkinnäköinen paintball-liiga. Kuitenkin laji on ollut extreme-lajien osastolla pitkään. Sitä myöten laji on ollut ja on vieläkin monien polttarien ohjelmassa. Vuosien saatossa lajille on tätä myöten kehittynyt polttarilajin maine.

Vasta nyt laji alkaa näyttää mainstream-lajin merkkejä. Paintballia pelataan satunnaisesti kouluissa ja kaveriporukoissa. Viikkopelejä löytyy usealta paikkakunnalta ja niin edelleen. Esimerkiksi jalkapallon kaltainen juniori- ja pelitoiminta kuitenkin puuttuu.

Siis se polttarimaine. Sehän tarkoittaa käytännössä, että isot ukot raahaavat persiinsä metsän reunaan, avaavat oluet ja käyvät ottamassa pari erää painttista. Perinteisesti tällaiset pelit ovat olleet täynnä vaaratilanteita kun jotkut porukasta päihtyvät liikaa. Joku on ottanut maskin päästä keskellä kenttää. Joku ei taas tajua enää yhtään miten se merkkain toimii. Varmistimen ja sukan käytöstä puhumattakaan.

Painttis on hieno laji. Se on myös keskivertoa kalliimpi harrastus. Ehkä polttarimaine johtuu myös siitä. Se on hieman erikoinen ja siitä saa kokemuksia. Polttarit antavat hyvän syyn käydä kokemassa jotain uutta, vaikka se maksaisikin.

Paintball ja polttarit ovat kuitenkin joka tapauksessa loistava yhdistelmä. Nykyään on tarjolla erilaisia polttaripakettejakin. Pelien järjestäjät ja vuokraajat noudattavat turvallisuussääntöjä. Näihin kuuluu myös, ettei päihtyneenä pelata. Pelien päälle sauna ja oluet ja muuta ei sitten tarvitakaan.
Yleisesti lajin kannalta olisi hyvä päästä eroon polttarimaineesta, jotta lajista tulisi suuren yleisön harrastus.
-pasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti