29.10.2010

Aloitellaan

Terve vaan, aloittelen tämän blogin kertomalla tarinan. Mistäpä muusta kuin paintballista.

Olen harrastanut paintballia enemmän ja vähemmän aktiivisesti 2000 luvun alusta alkaen. Muistan elävästi ensimmäisen pelini. Vuosi oli varmaan 2000 ja olin töissä Allgon Systems Oy:llä Pattijoella. Peli järjestettiin saunaillan yhteydessä tehtaan lähimaastossa. Pelialueena oli tehtaan ympärillä oleva metsä ja pienen kävelymatkan päässä oleva pelto/joutomaa-alue. Minkäänlaisia tehtyjä esteitä ei ollut, vain metsässä olevat turppaat, kivet, joutomaakasat ja ojat. Sama tilanne siis kuin useimmilla vuokrapeliporukoilla tänäkin päivänä.

No, kamppeet oli vuokrattu silloiselta Kulmapussilta (R.I.P, muistelen lämmöllä). Merkkaimina oli pumpputoimiset maverickit ja niissä hiilidioksidipullot. Maskina ihan perusnaamari. Ei siis mitään nykyajan hienouksia :) Kaikki oli pakattu siististi peräkärryyn. Niillä sitä sitten mentiin. Ja hauskaa oli. Ryynättiin kuin pienet apinat maha ravassa ja nokka turpeessa ja tietenkin maski huurussa. Osumaa tuli ja mustelmia vertailtiin saunan lauteilla pelin jälkeen.

Alle oli tietysti jo keretty ottaa pari olutta ja pelin aikana otettiin pari lisää. Tästä johtuen sattuikin myös pari vaaratilannetta. Itsekin unohdin silloin laittaa varmistimen päälle taukopaikalla ja vahinkolaukaushan sitä tuli ammuttua. Silloin ei myöskään tiedetty piippusukista tuon taivaallista, joten tietenkin se vahinkolaukaus oli osua työkaveria naamaan. Onni onnettomuudessa ettei osunut.

Selvisin pelistä hengissä parin mustelman saattelemana.

Vertailuna nykypäivään. Yleisesti peleissä on käytössä turvallisuusohjeet(SPBL:ltä saa), piippusukat tai tulpat, merkkaimet on puoliautomaatteja ja kaasuna käytetään paineilmaa. On rintapanssarit, kaulasuojat, munasuojat, huurteenestoaineet, tuplalinssimaskit ja niin edelleen. Paljon on menty eteenpäin. Tosin noita Maverickejakin taitaa olla edelleen myynnissä jossain. Pumput alkaa kyllä olla harvinaisuuksia.

Itse jäin koukkuun heti eka kerralla. Vuonna 2006 perustimme 4 ukon voimin Raahen Paintball ry:n. Sen voimin aloitimme painttiksen peluuttamisen lähialueilla. Nyt vuokraus on siirtymässä yritystoimintana seuraavalle tasolle. Kerron joskus miksi.

Pakko kertoa vielä, että tuossa pelissä käytetyt Kulmapussin Maverick-pumput ovat nykyään Raahen Paintball ry:n hallussa. Muutama on jopa vielä pelikunnossa. Ry:n alkuaikoina niillä käytiin tiputtamassa muutama oululainen puoliautomaatti Hiukkavaaran peleissä :)

Laitahan kommenttina oma eka kertasi. Niitä on aina mukava lukea.

-pasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti